Pula -ACI Marina Pomer

Vår bas i Pula, Marina ACI Pomer

Marina ACI Pomer ligger i staden Pula känd för sin historia, det forna romarriket gör sig påmint lite här och var i Istriens härliga stad. Italien möter Kroatien på ett fantastiskt sätt som kommer få vilka smaklökar som helst att jubla.  Att påbörja sin segling här är perfekt för den som vill ut och segla i den omtalade och mycket vackra Kornati skärgården som har blivit utsedd till världens bästa seglingsdestination av tidningen National Geographic. Härifrån når man även relativt enkelt den vackra ön Pag med skiftande natur och fantastiska vyer.

Smidigast är att flyga till Pula flygplats som ligger belägen ca 30km från marinan. 

Marina ACI Pomer erbjuder bland annat:

  • Dusch och WC
  • Bankomat
  • Pool
  • Restaurang och bar
  • Matbutik

 

Ruteforslag nord

Marina Kremik er posisjonert i midten av Kroatias mest interessante seileområder. Havnen er et ideelt utgangspunkt for seiling i Dalmatias nordlige skjærgård med bl.a. Siberniks vidunderlige øyverden, og den fantastiske nasjonalparken Kornati. Dette er virkelig et paradis for seilere. På like bekvem avstand ligger de største øyene utenfor Split; Hvar, Brac, Vis, Solta, m.fl. På en uke rekker man ikke begge deler, så man får velge en av turene, og ta den andre på et senere tidspunkt. Forskjellen på de forskjellige rutene er ganske stor når det kommer til landskap, øyer og havner. Øyene utenfor Split er større, bebodde, med koselige små byer, store havner, kultur, historie og et større utvalg av butikker, restauranter osv.. Du vil også se flere båter på sjøen her.
Seiling nord for Kremik innebærer mye skjærgårdsseiling mellom øyer, holmer og skjær. Området er stort sett ubebodd bortsett fra et par mindre lokalsamfunn. Det er mange gode ankringsviker og bukter med små bøyer og brygger med fortøyningsmuligheter. Nesten alle gode viker har en koselig restaurant som serverer god mat. Området har ikke mindre enn to nasjonalparker; Krka og Kornati. Kornati er en øygruppe bestående av øyer og holmer. I 2009 kostet en billett til Kornatiparken 250 KN ved forsalg i Marina Kremik. Det er dyrere å kjøpe i selve parken. Her er det kvalitetstid med familie og venner, flott seiling, bading og god mat som gjelder.

Dag 1 - Opat

Marina Kremik – Opat ca 25nm

Opat ligger på sørspissen av øya kyr i Kornati. Opat er et fantastisk sted med en koselig taverna som serverer god mat og fersk sjømat som spesialitet sin. Som i de fleste tavernaer langs kysten blir servert økologisk, tradisjonsmat.
Her er en god ankringsvik og en køye med faste fortøyninger.
Kroatia Yacht Club gjestene nyte dette privilegiet:
- Pre-order køye samtale kvelden før for å gi båten navn
- Gratis port charges (forutsatt at mannskapet spise på vertshuset)
- Gratis nasjonalpark gebyr

   

Dag 2 - Zut

Opat-Zut ca ca 15nm

Zut er et nautisk paradis og en av øyene i Kornati øygruppen, som ligger mellom øyene Pasman og Ugljan (som er tilknyttet fastlandet). Zut er en lang, smal øy, dekker et område på nesten 15 kvadratkilometer og er på det meste 2 km bred. Høyeste punkt er 172 meter over havet. Øya er bratt og har en langtrukket, beskyttede kystlinje, som er preget av de lune vikene Luka Hiljača, Sarušćica, Gul, Bizikovica samt noen mindre viker. Herifra føles det langt til alle fasiliteter og du får følelsen av å være på en Robinson-øy. Zut er dekket av oliven-, fikentrær og vinranker, og har ingen permanente bosetninger. Øya benyttes regelmessig året rundt av fiskere, bønder og oliven- og fikenplukkere fra øyene Murter og  Kornatiöar. Øyen Zut har en nydelig marina, komplett med en god restaurant ved navn Restaurant Festa.

Croatia Yacht Club gjester nyter følgende privilegier:
- Forhåndsbestilt havneplass. Ring kvelden før og oppgi båtens navn.
- Gratis havneavgift (forutsatt at mannskapet spiser på vertshuset).
- Gratis nasjonalparkavgift.

   

Dag 3 - Telelasicaviken 

Zut-Telelasicaviken 10nm

Telašćica, er en naturpark oppkalt etter bukten som ligger i den sørøstlige delen av Dugi Otok. Bukta er ca 8 km lang og 1,6 kilometer bred. I Telascicaviken finnes det 25 store og små viker, bukter, og 5 holmer. Takket være sin beliggenhet er viken godt beskyttet mot Golfstormer. Telašćica er en av de største og best beskyttede buktene på den østlige delen av Adriaterkysten. Den består av adskilte deler. Disse tre delene er Tripuljak, Farfarikulac og Telašćica. En stor del av havbunnen er dekket av koraller, og holder et usedvanlig rikt dyreliv som er avgjørende for reproduksjon av mange fiskearter. I lys av den vakre naturen vil vi foreslå middag om bord i båten.

 

   

Dag 4 - Ravni Zakan

Telascicaviken-Ravni Zakan ca 18nm

Ravni Zakan er et drømmested. Naturen er fortryllende vakker. Ravni Zakan er en vakker liten øy med små lokalsamfunn på både den sørlige og den nordlige siden. På den nordlige siden ligger vertshuset "Laurus" med små bøyer duppende på utsiden hvor du kan fortøye båten.
På sørsiden finner du Kornati-øygruppens største restaurant. Denne restauranten er godt besøkt av cruiseskip, og kan være ganske fullt ved sommertider. Maten er helt utmerket (men ganske dyr).
Gjestene våre kan forhåndsbestille havneplass og betaler ingen havneavgift om de benytter seg av vertshuset. Imidlertid må nasjonalparkgebyret betales her.

Her finner du også en god ankringsvik og en kai med faste fortøyninger. Croatia Yacht Club gjester nyter følgende privilegier:
- Forhåndsbestilt havneplass. Ring kvelden før og oppgi båtens navn.
- Gratis havneavgift (forutsatt at mannskapet spiser på vertshuset). 
 

   

Dag 5 - Kaprije

Ravni Zakan-Kaprije ca 17nm

Har du sett den Oscar-belønnede filmen Mediterraneo? Vil du bruke litt tid på en liten glemt øy i midten av ingensteds. Det eneste som finnes på øya er en liten rolig fiskelandsby som mirakuløst motsto alle utvikling turisme fører med seg. Kaprije er en slik øy. Det er vanskelig å beskrive Kaprije med kun ord. Utrolig vakkert og uskyldig, spesielt tidlig på våren og sent på høsten, når Adriaterhavet er tomt for turister. Det er helt fantastisk å våkne opp på et sted som viken Nozda. Det er nesten som om man lengter etter en mye mer primitiv verden og et liv med større nærhet til naturen.

     

Dag 6 - Zirije

Kaprije-Zirije ca 20nm

Etter å ha seilet rundt Kornati og Sibenik skjærgården, er det på tide å avslutte ferden med et besøk til øya Zirije. Her er den vakre bukten V. Stupice. V. Stupice er en god ankringsbukt med solide bøyer selv som kan brukes fritt. 

Bukten er en fantastisk naturhavn med naturlig skjønnhet og god beskyttelse mot vær og vind. Rett og slett en perfekt avrunding på reisen. I bukten finner du en restaurant hvor det serveres klassisk, hjemmelagd middelhavsmat. Matopplevelsen skiller seg ikke veldig ut, så det kan kanskje være greit å spise middag på båten om man ikke er tom for egen proviant. Bli i båten og nyt maten dere har laget selv. De fantastiske omgivelsene er selvsagt gratis i alle fall.
 

   

Dag 7 - Hjemmehavn

Siste kveld er det vanlig å sjekke ut av båten slik at man ikke har noen forpliktelser på lørdag formiddag, ettersom transport fra havnen ofte går tidlig. Så sjekk ut, og nyt en deilig middag på en koselig lokal restaurant.

 

Kart