Et seilbåtcruise med Croatia Yacht Club innebærer at du sammen med en gruppe på mellom tre og ti personer + crew får muligheten til å utforske Kroatias fantastiske skjærgård på en seilbåt på mellom 35 og 53 fot. Seilerfaring spiller ingen rolle ved disse seilasene, siden dere har en skipper som tar ansvar for dere i besetningen - samt båten. Ombord velger man selv hvilket aktivitetsnivå man vil ha i seilingen og du kan helt enkelt velge om du bare vil sole deg og bade, eller lære deg litt mer om seiling og navigering. 

De fleste av ukens kvelder tilbringes med tilgang til restaurant og dere kommer også til å besøke en eller flere byer i løpet av uken. Ruten for uken er planlagt på forhånd, men det går selvsagt an å forandre ruten etter ønske eller værforhold. Vi vil opplyse om at avreisehavnen for reisen kan endres avhengig av våre båters utgangshavner

Hva består reisen av?

I prisen for reisen inngår først og fremst plass i en lugar i seilbåten samt fly fra Stockholm, Gøteborg eller Oslo, og til og med transport fra flyplassen til båten. Utover dette inngår frokost og lunch som spises ombord. Kostnadene for havneavgift og diesel samt en comfortpakke til båten inkluderes også.

Comfortpakken inneholder følgende:

·       Båtens senger er redd opp når dere kommer, noe som innebærer at man ikke trenger å ta med eget sengetøy.
·       Dusjhåndklær, ikke badehåndklær.
·       Gummibåt
·       Gass til byssa
·       Båten rengjøres av vårt personale, slik at dette ikke må gjøres av besetningen.

Er du klar for å seile i Kroatia selv om du mangler selskap?

På et cruise spiller det ingen rolle siden du booker reisen som enkeltperson. Selvsagt kan du velge å booke sammen med noen, men dette er altså ikke et krav. Ombord på båten kommer du som booker alene til å dele lugar med en annen deltaker, men om dette oppleves som et problem kan man også velge enkeltromstillegg for å få en egen lugar.

Resefakta

Cruise i Kroatia

Kroatia har nærmere fem millioner innbyggere med hovedstaden Zagreb et stykke inn i landet og kystbyen Split som de største byene. Språket er kroatisk, men de fleste behersker også engelsk og/eller tysk. Vår hovedhavn for seiling ligger i Trogir der vi har en stor flåte med båter fra 33 - 53 fot. I tillegg til Trogir har vi også båter i havner som strekker seg fra Split til Zadar i nord.

Prisen inkluderer
Flyreise t/r, transport, del i lugar på seilbåt. Frokost og lunch i seks dager, skipper, havneavgifter, diesel, gass samt sluttrengjøring og sengetøy.

Fly
Vi flyr til Split fra Arlanda, Gardermoen og Landvetter.

Våre båter
Båtene er velutrustede og i god stand. Båtens størrelse kan variere med tanke på gruppens størrelse, men pleier å ligge mellom 40 og 53 fot.

Seilingen
Dagen begynner oftest med et morgenbad fulgt av frokost. Skipperen kaster loss ved hjelp av de ombord som vil hjelpe til, og seiler deretter noen timer for så å ta en lunchpause i en nydelig naturhavn. Seilingen fortsetter på ettermiddagen i noen timer til en naturhavn. Kvelden avsluttes siden med middag på en lokal taverna eller alternativt ombord.

Pakketips
Badesko, badehåndkle, solkrem.

Avreiseinformasjon
Avreiseinformasjon med flybilletter sender 30 dager før avreise.

Rutt
Så fremt det er mulig følges den foreslåtte ruten, men det kan finnes andre ønskelige mål samt ytre påvirkning, som gjør at det finnes bedre alternativ - så man er selvfølgelig fleksibel. Overalt oppdager man små, tette lokalsamfunn, med deres karakteristiske steinhus, smale gater og koselige smug. Fine tavernaer, livlige marked og glade mennesker påminner stadig om et middelhavsliv.

Dag 1 – Solta
Dag 2 – Vis, Stontica
Dag 3 – Komiza via Blue caves
Dag 4 – Korcula, Gradina
Dag 5 – Hvar
Dag 6 – Drevenik V.
Dag 7 – Hemmahamn